A finals de 2007 vaig tenir l'oportunitat de reeditar el llibre "Façanes de Botigues de Palma", i ho vaig fer amb un valor afegit: el pas del temps. Al costat de la foto dels anys vuitanta, hi havia ara una imatge que mostrava aquell mateix comerç a data d'octubre de 2007. Aquesta edició va comptar a més amb un text de Climent Picornell.
El Museu de Mallorca va acollir una exposició d'aquest abans i després de les botigues de Palma, i allà vaig constatar la importància que per a les persones té el lloc en què han viscut, els paisatges amb els que han crescut i s'han relacionat.
La nostra vida quotidiana es desenvolupa sense que siguem conscients del canvi que contínuament s'està produint al nostre voltant. Només quan et posen una fotografia davant te n'adones que, efectivament, el paisatge més quotidià es modifica lenta però imparablement. Això em va fer reflexionar sobre les possibilitats i el paper de la fotografia en l'àmbit de l'evolució del paisatge.
La fotografia ha de recollir la imatge del món per donar fe de com són les coses i com van canviant, de manera que sigui una eina imprescindible per a l'estudi, la divulgació i la sensibilització sobre el paisatge i els seus valors.
Aquestes consideracions, unides a les directrius que dóna la Carta Europea del Paisatge, m'han obert el camp de treball cap a aquest àmbit que es podria denominar observació fotogràfica del paisatge.